Zebră Australiana
Zebră Australiana

Ce sunt zebrele Australiene?

Zebrele australiene sunt ușor de îngrijit, niște companioni perfecți. E plăcut să le urmăriți, pe deasupra cântă frumos. Fie că vreți o pereche, sau să deveniți un crescător, zebrele sunt un strop de bucurie și viață în casa ta.
Provin din Australia, din pășuni deschise cu puțini copaci și arbuști. Trăiesc în zone uscate. Alimentul de bază în sălbăticie este sămânța de iarbă, zebrele conviețuiesc în grupuri. Construiesc cuiburi din iarbă, paie, pene și orice altceva pot găsi. Depun 3-6 ouă și ambii părinți participă la creșterea puilor. Nomenclatura taxonomică acceptată în prezent pentru Zebra este „Taeniopygia guttata castanotis”
Speranța de viață este de 4-8 ani, se spune că unele au ajuns la 10-12 ani.

Masculii: Au gri pe partea superioară a corpului și aripi, burta este albă ciocul și picioarele sunt roșii-portocalii. Pe fiecare partea a corpului, pe obraz are o pată și o „lacrimă” sub ochi de culoare maro/bronz/cafeniu. Sub aripi este de culoare portocalie cu puncte albe. Pieptul este în dungi albe și negre, ca o zebră.

Femelele: Gri pe partea superioară a aripilor și pe corp, cu burta albă. Ciocul și picioarele la fel ca si la masculi (roșu-portocalii), însă culorile sunt mai șterse. Ea are o „lacrimă” neagră sub ochi. Diferențele mai evidente dintre masculi și female sunt dungile de pe piept și petele de pe obraz.

Alimentație: Alimentele principale din dieta Zebrelor sunt semințele, cum ar fi soiuri diferite de mei. Cel mai bine cumpărați un mix care îndeplinește toate cerințele nutriționale. Hrana trebuie să rămână prosapătă, cumpărați cât să ajungă o lună. Hrănitorul trebuie să aibă mereu semințe, ele vor mâncă atât cât le trebuie.
Zilnic trebuie să aibă apă proaspătă și curată.
Toate păsările au nevoie de nisip. Nisipul ajută la măcinarea hranei, întrucât ele nu au dinți. Cumpărați nisip special, de la pet-shop. De asemenea, cel mai potrivit este cel cu minerale, care are în plus, de exemplu scoici și cărbune. Vitamine se pot adăuga în apă sau alimente, dar nu este o cerință dacă dieta este echilibrată.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.