Daca aveti pisici, sigur le-ati surprins macar o data ciugulind iarba. Cu toate ca poate parea un obicei ciudat, mai ales ca vomita dupa ce mananca iarba, nu este nimic periculos pentru acestea, ba chiar consumul de iarba poate fi in beneficiul lor.

Pisicile vomita dupa ce ingereaza iarba pentru ca acestora le lipseste o enzima esentiala in digestia materiei vegetale. Asta nu inseamna ca pisicile mananca iarba pentru ca le place sa vomite, ci pentru ca astfel reusesc sa elimine materiile ce nu pot fi digerate din tractul digestiv, facand animalul sa se simta mai bine apoi. Acest lucru este folositor deoarece pisicile isi mananca prazile asa cum sunt, cu tot cu partile necomestibile (blana, oase, pene, etc.).

De asemenea, la fel ca laptele mamei, sucurile din iarba contin acid folic esential pentru organismul pisicii si pentru producerea de hemoglobina, proteina care ajuta la transportul oxigenului in sange.

O alta teorie cu privire la consumul de iarba al pisicilor face referire la proprietatile laxative ale acesteia. Asa cum stiti, pisicile vomita, si lasa in urma lor ghemuri de blana uda. Dar cand acest lucru nu se intampla, iar ghemul se avanta si mai departe in tractul digestiv, pisicile au nevoie de ajutor pentru eliminarea acestuia prin materii fecale. Astfel ca, un pic de iarba mancata la timpul potrivit va poate scuti de un drum la veterinar.

In concluzie, ingerarea de iarba nu este un lucru rau pentru pisica voastra, atata vreme cat mananca iarba netratata cu ierbicide sau pesticide. Ca sa va asigurati ca mananca ce trebuie puteti sa cresteti intr-o mica tavita, in casa, iarba si sa le-o puneti la dispozitie, astfel nu va mai cauta iarba in alta parte. Puteti gasi astfel de tavite la  orice pet-shop.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.