Cei mai multi papagali normali stranuta ocazional, ca sa curete praful sau murdaria din nari. Se poate chiar observa putin lichid iesind din nari, imediat dupa stranut. Totusi, daca aceasta scurgere de lichid continua dupa stranut, daca stranutul este persistent sau apar alte semne, de genul ochilor umflati, a apatiei sau a lipsei de apetit, atunci este necesara atentie medicala. Pentru a reduce riscul stranutul excesiv, tineti papagalul intr-o zona fara praf si fum.

3 comentarii

  1. Buna ziua ! Astazi mi-am achizitionat un papagal din rasa kakariki si dupa ce l-am adus acasa ,la un interval de cateva ore ,a inceput sa stranute usor. Este posibil sa fie bolnavior sau aceste stranuturi provin de la praf?

  2. Buna ziua! Astazi mi-am luat un papagal din rasa kakarikisi dupa ce l-am adus acasa a inceput sa stranute uros . Ar trebui sa imi fac griji cu privire la micile stranuturi?

    1. initial cred ca e normal…i ai schimbat mediul…la tine poate fi mai uscat aerul…apoi…depunde ce asternut ai in colivie…ai mei mai stranuta la cel din hartie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.