Papagal Macao
Papagal Macao

Macao sunt membri din familia papagalilor. Sunt păsări foarte inteligente și curioase. Sunt sociabili și petrec o parte din timp în grupuri familiale. Din păcate, papagalii Ara Macao, sunt deasemenea, pe cale de dispariție.

Caracteristici
Papagalii Ara Macao sunt cunoscuți pentru penajul frumosul, ciocurile puternice și curbate și vocile puternice care produc mult zgomot. Degetele de la picioare sunt agile, le folosesc ca pe niște mâini, pentru a prinde.
Habitat
Gama de papagli Macao se găsesc în Mexic, America Centrală și de Sud. Macao se găsesc în pășuni, în pădurile ce se întind de-a lingul răurilor și în pădurile tropicale.
Dimensiuni
Papagalul Zambilă este cel mai mare, cântărește aproximativ 1,3-1,6 kg. Anvergura aripilor depășește 121 de cm. Maca-ul cu umeri roșii este cal mai mic dintre aceste păsări, cu o greutate între 126 și 165 de grame.

Dietă
Macao mănâncă o varietate de fructe, precum nuci, semințe, flori și Frunze. De asemenea, consumă insecte și melci.
Împerechere
Macao trăiește între 50 și 60 de ani în sălbăticie. Se împerechează, de obicei , pe viață.
Pe cale de dispariție
Ara Macao sunt pe cale de dispariție. Singura specie care nu este în pericol este Macaul albastru și cel auriu. Populația a scăzut, habitatul se distruge, iar alții sunt prinși în capcane pentru a devein animale de companie. Există 17 specii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.