„Melopsittacus undulates”

In cele ce urmeaza va voi prezentamai multe tipuri de papagali care fac parte din categoria perusilor ca si mod de crestere si reproducere.

Perusul nimfa

nimfa

Este mai mare decat perusul ondulat, are o culoare cenusie, alburie sau combinatie dintre acestea, este mai rezistent decat perusul la boli, are nevoie de floarea-soarelui in alimentatie intr-o mai mare masura. Si acesta poate vorbi la fel ca si perusii, iar dupa ce perechile sau format se reproduc relativ usor.

Rosella minunata si penant si albastra

Este un perus cu un colorit deosebit, ce consta in diverse combinatii de rosu, albastru, galben si indigo. Sunt niste papagali mai sensibili, vorbesc foarte rar, se reproduc dificil. Alimentatia este similara cu a perusului, cu o prevalenta asupra semintelor de floarea-soarelui, atentie, nu din cele de culoare neagra, ci din cele vargate cenusii, care au un continut mai redus de ulei neexistand riscul distrofiei grase a ficatului.

Micul Alexander

micul alexander

Este un papagal verde, albastru sau galben, cu ciocul rosu si cu un inel rosu la nivelul gatului. Pasare sociabila, necesita timp indelungat pentru imblanzire. Se poate adapta sa traiasca cu alti papagali sau alte pasari, dieta consta in seminte mari, in special de floarea-soarelui. Se reproduce mai greu in captivitate unde s-au obtinut variante de galben si albastru. Este abundant in natura de unde, din pacate este prins in numar mare si vandut in pietele orientale la preturi foarte mici.

Agapornis

agapornis

Pasarea dragostei – sunt niste papagali la care perechile se formeaza greu dar se mentin toata viata. Cand au fost aduse doua exemplare care erau pereche pentru prima data in Anglia a doua pasare a murit imediat dupa moartea primeia. De aici le-a ramas numele de inseparabilii. Sunt mai multe specii de Agapornis, si anume Personata, Fischer si Rozeicolis, pasari agresive fata de alte specii, cu un cioc foarte puternic, sectionand picioarele pasarilor din alte specii. Se reproduc usor, dar au pretentii la un cuib adanc si umed, in care e bine sa punem frunze si ramuri subtiri de salcie. Consuma mei si floarea-soarelui, precum si fructe.

Papagalul Senegal

Denumirea stiintifca este Poicephalus Senegalus – este un papagal de dimensiuni mai mari decat Agapornis semanad insa cu acesta fara a fi atat de agresiv. Are capul cenusiu, corpul verde-masliniu, pe piept avand o combinatie deosebita de portocaliu cu galben. Este usor de imblanzit, devenind chiar prietenos, incercand sa vorbeasca destul de bine.

Papagalul cenusiu African Jako

Este cel mai bun vorbitor dintre toti papagalii cu o culoare cenusie si coada rosie (Jako erithacus), coada visinie (Jako timneh) are o talie destul de mare, masculii fiind mai voluminosi si cu capul mai bombat. Pot ajunge la performante de peste 100 de cuvinte cunoscute pe care le rosteste in context. Aceasta demonstreaza inteligenta lor deosebita. Consuma numai seminte mari, precum si carne, oase, branzeturi sau galbenus de ou. Este mare consumator de arahide. O problema intalnita la toti papagalii, dar caracteristica acestei specii longevive (70 de ani) este pica, respectiv deplumarea in anumite zone ale corpului cu consumul portiunii medulare a penei. Aceasta isi are ca principala cauza plictiseala dar si dieta insuficient de proteica.

Papagalul cu frunte galbena Amazon aestiva

Este un vorbitor la fel de bun ca si Jako insa, sunt mai putine exemplarele care vorbesc si inteligenta nu este la fel de ascutita. Dieta este similara, iar problemele medicale sunt de asemenea similare.

Papagalul capra

Are dimensiuni medii, dar capul si ciocul destul de mici, culoare verde – maslinie si produce in continuu un sunet similar cu behaitul caprei. Consuma seminte mari si mici, nu poate fi tinut liber fiindca nu se imblanzeste.

Papagalul cantator

Este o specie agresiva, masculul frumos colorat produce un sunet care imita diverse suntete de exemplu: sonerie, fluierat. In ceea ce priveste celelalte caracteristici se aseamana mult cu ale papagalului capra.

Papagalul jandarm

Are un colorit deosebit de portocaliu, galben combinat cu masliniu reactionand cu niste sunete puternice, aproape violente la apropierea unui strain de colivia sa. Nu se imblanzeste, se reproduce greu in captiviate si consuma numai seminte de dimensiuni mari.

Papagalul cap de pruna

Are un colorit masliniu pe corp si un gri-albastrui metalic pe cap si gat. Celelalte caracteristici sunt similare papagalului jandarm avand dimeniuni destul de mari.

Papagalul vrabie

Este cel mai mic dintre papagali cu un cioc mic, mai mic decat al perusului. Este o pasare exculusiv ornamentala, avand ca dieta mei si alte seminte mici.

Papagalul Ara

Cel mai scump dintre papagali, dar si cel mai mare, peste 10 specii, dintre care Ara hiacint, rosu albastru si Ara ararauna sunt cele mai cautate. Se imblanzesc usor sunt foarte inteligenti spectaculosi si necesita ovoliera mare, consuma numai seminte mari, nuci si alune.

Kakaduul

Este un papagal mare si inteligent de culoare alba, roz sau cenusie cu o creasta caracteristica ce se infoaie pe cap. Celelalte caracteristici sunt similare cu papagalul Ara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.