Iguana reprezinta un animal de companie nu asa des intalnit, de aceea nu exista nici suficiente informatii despre ele, pe acest site am sa incerc sa va prezint diferite informatii referitoare la iguane. Fiind o reptila are nevoie de ingrijire oarecum diferita fata de alte animale de companie. In cele ce urmeaza am sa incerc sa va prezint lucrurile ce trebuiesc facaute pentru a mentine sanatatea unei iguane.

Curata terariul iguanei.

Iguana in terariu
Iguana in terariu

Pentru a avea o iguana sanatoasa, mediul in care aceasta traieste trebuie sa fie curat, de aceea terariul trebuie curatat periodic. Prin curatarea terariului se intelege spalarea temeinica a geamurilor acestuia folosind otet, acest lucru trebuie facut de aproximativ 3 ori pe saptamana, pe langa spalarea geamurilor este recomandata si inlocuirea periodica a substratului, pentru a elimina o data cu el fecalele sau resturile de mancare.

Ofera-i iguanei tale o alimentatie corecta

Dupa cum sti iguanele sunt animale erbivore, in concluzie este extrem de important sa-i asiguri o alimentatie formata din aproximativ 95% materie vegetala si hrana speciala pentru iguane dar si 5% fructe. Legumele ideala pentru alimentatia iguanei sunt cele cu frunze verzi cum ar fii: broccoli, frunzele de rapita, gulia proaspata, pe langa acestea este posibil ca iguanei sa-i placa sa manace si dovlecei sau sparanghel. Ca si fructe ii poti da iguanei, mere, grepfrut, capsuni, zmeura, mango etc.

Apa este vitala, asa ca ai grija sa nu-i lipseasca

Desi iguanele isi extrag cea mai mare parte din nevoia de apa din legumele si fructele pe care acestea le consuma, acestea au nevoie si de apa, asa ca nu uitati sa ii puneti un vas cu apa proaspata in permanenta in interiorul terariului  pentru ca acestea sa isi poata completa nevoia de apa.

Este recomandat ca o data la o saptamana sa speli iguana, dar nu asa cum faci cu un caine, ci, cu ajutorul unei carpe umede, stergand-o cu grija pe toata suprafata corpului.

Temperatura din interiorul terariului

Sanatatea iguanei este influentata extrem de mult si de temperatura mediului in care acestea traiesc. Pentru o dezvoltarea corecta si o digestie buna, temperatura din terariu trebuie sa fie cumprinsa in timpul zilei intre 29 si 32 grade Celsius, iar mai apropiat de becul ce degaja caldura este bine sa puneti o piatra sau o bucata de lemn pentru ca iguana sa poata ajunge mai aproape de caldura. Nu uita iguanele sunt animale cu sange rece, deci ele iubesc caldura. In timpul noptii lumina se poate stinge iar temperatura poate sa scada pana la cel putin 21 grade Celsius. Pentru a putea urmarii temperatura este recomandat sa cumparati un termometru sau de ce nu un termo-higrometru.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.