Cand vrem sa cumparam un terariu pentru tarantule trebuie sa avem in vedere in primul si in primul rand specia de tarantula care o detinem, dupa cum stii exista mai doua tipuri mari de tarantule si anume: cele terestre si cele arboricole.

        In cele ce urmeaza am sa prezint pe rand cum trebuie sa fie terariul pentru cele doua tipuri de tarantule.

        Pentru tarantulele terestre, terariul trebuie sa aibe mai mult spatiu pe orizontala, deoarece acest tip de tarantule, in mediul natural, traiesc la nivelul solului. Inaltimea terariului pentru acestea trebuie sa fie mica deoarece si ele se pot catara si daca se intampla sa cada (nefiind experimentate in catarare) acestea pot muri cu usurinta din cauza abdomenului foarte sensibil.

terariu tarantule terestre
Terariu pentru tarantule terestre

        In amenajarea terariului pentru tarantulele terestre trebuie sa reproduci cat mai bine mediul natural al acestora. Iti recomand sa le pui in interior, pe langa substrat si diferite obiecte unde tarantula sa se poata retrage cum ar fi: o bucata dintr-o coaja de nuca de cocos, o scoarta de copac, diferite forme de ceramica (poti face chiar tu una sau poti folosi un ghiveci care sa il tai.) Sau poti cumpara obiecte de aici.

        Acum ca am vorbit despre tarantulele terestre am sa-ti prezint terariul pentru tarantulele arboricole.

terariu tarantula arboricola
Terariu tarantula arboricola

        Tarantulele arboricole fiind tarantule ce traiesc in general in arbori au nevoie de un terariu inalt care trebuie sa aiba in interior ceva pe care aceastea se pot catara, cum ar fi, trunchiuri de copac, coaja de copac, sau orice alt obiect intalnit in natura sau care imita mediul natural, atentie insa sa nu cumparati ceva ce contine substante ce pot fii fatale pentru tarantule. Nu este recomandat ca in terariul pentru tarantule sa se regaseasca obiecte decorative dure, cum ar fi pietrele.

        Acum ca am vorbit de particularitatile fiecarui tip de tarantula, am sa va prezint cateva generalitati cu privire la amenajarea terariului.

        Tarariul trebuie sa aiba o ventilatie buna, pentru ca tarantula sa nu se imbolnaveasca, ventilatia se poate face prin crearea unor serii de gauri pe peretii laterali si pe capacul terariului, dar se mai poate face si prin crearea unui perete sau al capacului din plasa de sarma. Atentie mare la  capacul terariului, daca acesta este din sticla, trebuie fixat foarte bine, deoarece anumite exemplare de tarantula pot da cu usurinta capacul la o parte. Exista mai multe posibilitati de a crea un capac solid, printre acestea sunt, cel de vorbeam mai devreme si anume crearea unui capac din plasa de sarma sau daca acesta este din sticla, se poate face un sistem ingenios de prindere al acestuia, si  anume: se lipeste pe capacul din sticla 2 sau mai multi magneti, iar pe terariul propriu zis se foloseste un cornier metalic.

        In partea de jos a terariului trebuie sa se regaseasca substrat de pamant de turba. Este recomandat ca acesta sa aiba 10 centrimentri sau mai mult, deoarece unele tarantule au o placere in a sapa. Asa cum ziceam si mai sus, este important sa se regaseasca diferite obiecte in terariu, dar acestea le selectezi in functie de tipul de tarantula pe care il detii. Nu uita sa le cumperi un vas mic pentru apa, acesta nu trebuie sa fie inalt ca nu cumva sa se inece.

        Terariul trebuie sa fie pozitionat undeva, unde ai o zona mai intunecata in camera, asta pentru ca lumina le deranjeaza. Temperatura din terariu nu trebuie sa fie mai mica de 18 grade celsius, pentru a masura temperatura poti cumpara un termometru. Nici umiditatea nu este de neglijat, aceasta este foarte importanta in special in perioada de naparlire. Umiditatea se mentine prin udarea periodica a substratului. Iti recomand sa cumperi un termo higrometru analog. Fiecare tip de tarantula are nevoie de o anumita umiditate asa ca o sa va prezint in articol separat la fiecare tip de tarantula.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.