Mie unul nu imi plac cainii urat mirositori, presupun totusi ca nici tie nu iti place un caine urat mirositor chiar daca ai sau nu un caine. Daca mirosul cainelui este unul neplacut, atunci mirosul din toata casa este unul neplacut.

Desi, de multe ori, chiar daca spalam cainele foarte des el tot isi va pastra mirosul neplacut. In cele ce urmeaza am sa-ti dau cateva sfaturi cu ajutorul carora ii poti imbunatati mirosul cainelui.

Principalele motive care pot determina aparitia mirosului neplacut la caini

Primul dintre motive si cel mai de luat in seama poate sa fie starea de sanatate a cainelui.

La caini, exista cateva afectiuni atat de ordin intern cat si hormonal care pot sa fie insotite de un miros neplacut. Pe langa ele mirosul neplacut poate surveni si de la o infectie orala care ii poate crea cainelui o respirtie urat mirositoare.  Solutia pentru astfel de probleme este sa mergi periodic cu cainele tau la un consult veterinar pentru a vedea care este starea lui de sanatate sau cum poti sa o indrepti.

Un alt motiv care este usor observabil este blana murdara.

Imbaiere caine
Imbaiere caine

Dupa cum stiti cainii nu sunt la fel ca pisicile sa se spele din 2 in 2 minute, ei chiar au o atractie pentru murdarie, asta la modul ca daca vad o baltoaca pe strada sigur vor trece prin ea. Din astfel de motive blana lor se poate imbacsi destul de rapid, automat avand o blana imbacsita aceasta degaja un miros neplacut. Baia nu reprezinta mereu o solutie buna, deoarece o baie facuta prea des duce la uscarea pielii. O solutie buna este toaletarea cainelui, asta in special atunci cand cainele este in perioda de naparlire. Pe langa toaletare trebuie sa ai grija si la igiena aceastuia, asta traducandu-se prin curatarea urechilor periodic dar si a gurii.

Dieta poate sa fie si ea unul din motivele unui miros neplacut, asta deoarece daca hrana cainelui nu ii asigura tot necesarul de vitamine si minerale acesta se poate imbolnavi.

Dupa rezolvarea problemei cu mirosul neplacut, este timpul sa te ocupi si de culcusul cainelui, deoarece este clar ca acesta este deja imbacsit, iar daca cainele va intra in contact cu el toata munca de eliminare a mirosului neplacut a fost in zadar.

Solutii pentru scoaterea mirosului neplacut din blana cainelui

Principala solutie, dar nu si cea mai utila este baia. Tine mine ca nu este sanatos sa ii facem baie des, este recomandat ca aceasta sa fie facuta la minim 1 luna. Totusi, exista in comert un anumit sampon, cu ajutorul caruia „ii poti face baie” cainelui tau. Procedeul de spalare cu el este asemantor cu cel de stergere a geamurilor. Samponul este sub forma de pulverizator, tu trebuie sa pulverizezi pe blana cainelui si apoi sa stergi cu o carpa. Samponul respectiv va indeparta impuritatile din blana cainelui dar si mirosul neplacut.

O alata solutie extrem de utila este pulverizarea de bicarbonat de sodiu peste blana cainelui. Acesta poate face minuni, ai grija totusi ca la aplicare blana sa fie uscata si sa nu umezesti nici dupa. Dupa 2-3 ore este recomandat sa ii oferi cainelui o periere pentru a indeparta excesul de bicarbonat.

In caz ca nu stiai, exista pe piata si colonie pentru caini, asemantoare cu cea pentru oameni, astfel cainele tau va putea fi imparfumat. Atentie nu utiliza colonie pentru oameni pe el deoarece, aceasta ii irita pielea. Totusi trebuie sa ti cont ca aceasta solutie este una de moment.

Acum ca ai toate solutiile cainele tau nu va mai avea un miros neplacut (asta daca le pui si in aplicare). Spor la curatit! Daca mai ai intrebari referitoare la acest subiect, nu ezita sa lasi un comentariu in partea de jos a acestui articol!

Un comentariu

  1. bicarbonat praf?
    se pune pe blana ?
    va multumesc astept raspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.