Este foarte important sa cunosti sexul porcusorilor de Guineea mai ales atunci cand ai mai multi sau doresti achizitionarea unui al 2-lea exemplar. Cunoasterea sexului porcusorilor de Guineea este extrem de importanta din doua motive, fie ca vrei sa ii gasesti un partener porcusorului de Guineea ce il deti deja, fie ca doresti mai multi porcusori dar de acelasi sex pentru a evita inmultirea. Am zis pentru a evita inmultirea deoarece acestia ca si restul rozatoarelor au o rata de inmultire foarte mare.

Diferentierea sexuala a porcusorilor de Guineea.

Aceasta diferentiere se poate face fara a conta varsta porcusorului, minimul fiind de doua zile de la fatarea puiului. Totusi e recomandat ca examinarea sa se efectueze dupa 3 saptamani de la nastere, atunci ei sunt deja intarcati iar organele genitale se pot observa mult mai corect, iar in plus de aceste lucruri majoritatea femelelor pot respinge puii daca acestia prezinta mirosuri straine la pui.

Pentru a putea face o sexare corecta trebuie sa privesti regiunea genitala a porcusorului. Pentru a putea sa vezi foarte bine zona respectiva trebuie sa ti porcusorul de Guineea pe spate, atentie insa, ca acesasta pozitie nu este una confortabila pentru el si se va zbate, asa ca trebuie sa il ti bine si sa fi pe faza.

In cele ce urmeaza am sa-ti prezint particularitatile masculilor:

porcusor de guineea mascul
Porcusor de guineea mascul

– distanta dintre penis si anus este mai mica fata de cea a femelelor. (acest lucru este mai greu de observat sau imposibil daca ai decat un singur exemplar.)

 – regiunea genito – anala are forma de „i”, iar punctul acestuia reprezinta penisul.

– daca apesi usor pe zona de deasupra penisului acesta trebuie sa iasa afara cu usurinta.

– testiculele porcusorilor de guineea nu sunt evidentiate ca in cazul masculilor din alte specii, acestea se afla pe de-o parte si cealalta a zonei genito-anale, creand un aspect de „umflatura„. Daca presezi usor pe aceasta zona, testiculele ce au marimea unei alune vor iesi in relief (acest lucru nu este obligatoriu, mai ales daca porcusorul este stresat in acel moment.)

Particularitatile femelelor sunt urmatoarele:

femela porcusor de guineea
Femela porcusor de guineea

 

– regiunea genito – anala are forma de „Y”.

– distanta dintre anus si vulva este ceva mai mica decat la mascul

 

 

 

 

 

 

 

Totusi daca faci pentru prima data aceasta operatiune este recomandat sa ceri si sfatul unei persoane experimentate, mai ales ca zona genitala a fiecarui porcusor de guineea are o forma particulara. O alta greutate pe care o poti intampina este aceea ca, la masculii mai in varsta sau la cei grasi pliurile pielii pot ascunde penisul acesotra. Totusi dupa ce ai facut testul nu esti extrem de sigur de rezultatul obtinut mai repeta-l la o perioada de 1 saptamana, cand porcusorul a mai facut un pas spre maturitate iar zona genitala este mai bine evidentiata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.