Pentru cei ce isi doresc ca porcusorii lor de Guineea sa faca puiuti am sa va prezint astazi modul de repducere al acestora. In primul rand este necesar sa detii o pereche de porcusori de Guineea. Despre sexul porcusorilor de Guineea am vorbit intr-un articol recent asa ca nu o sa mai amintesc.

Pui porcusori de Guineea
Pui porcusori de Guineea

Varsta minima de la care este recomandata imperecherea porcusorilor de Guineea

Varsta minima de la care este recomandat sa imperecheati porcusorii de Guineea este de 7 luni pentru femele si 1,5-2luni pentru masculi. Atentie insa la varsta inaintata, femela nu este bine sa fete daca are o varsta mai mare de 4 ani, deoarece exista riscul ca puii sa nu fie sanatosi, sa moara, sau chiar sa moara femela. Masculii in schimb se pot reproduce pana la o varsta inaintata acestia fiind fertili chiar si la varsta de 5-6 ani.

In general femelele intra in calduri la un interval de aproximativ 15-16 zile, gestatia durand intre 66 si 70 zile. Deobicei, femelele resping masculul la prima monta, fiind posibil ca imperecherea sa se produca la a doua sau chiar a treaia perioada in care femela este in calduri.

Femela va fata in medie 3-5 pui, dar exista si exceptii ajungand chiar la 8 pui dintr-o singura fatare.

Daca pe perioada gestatiei femela coabiteaza cu masculul este bine sa ii separi cu cateva zile inainte ca fatarea sa aiba loc, deoarece femela intra in calduri imediat ce a fatat.

Perioada de alaptare a puilor la porcusorii de Guineea

Perioada de alaptare a puilor este de o luna. Dupa aceasta perioada este bine sa separi puii de sex masculin, deoarece asa cum am precizat mai sus ei devin activi sexual si se pot imperechea cu mama sau cu surorile, lucru total nerecomandat din cauza aparitiei unor boli genetice la puii fatati prin incest.

La varsta de aproximativ 4-5 saptamani puii se pot separa de familie si fie ii poti muta in custi  separate femele cu femele si masculi cu masculi, fie ii poti da prietenilor care isi doresc acest tip de animalute dragute.

Astept de la voi poze cu puiuti pentru ai include pe site! Iar daca aveti comentarii sau intrebari nu ezitati sa folositi formularul de comentarii din josul acestui articol.

8 comentarii

 1. Am o femela porcusor in varsta de 2 ani jumate ,de curand am cumparat si 2 masculi,mi-as dorii foarte mult puiuti de la femela ,insa am citit pe alte site-uri,ca daca femela are mai mult de un an ,aceasta dezvolta un cartilaj la oasele bazinului,din aceasta cauza poate avea complicatii sau chiar murii la nastere.Spuneti-mi va rog daca intr-adevar acest lucru este posibil,fiindca in articolul dvs,sustine-ti ca femelele nu pot depasii 4 ani….Desii imi doresc mult puiuti totusi nu vreau sa risc sa pierd femela.

  1. Author

   Poate nu ati citit cu atentie sau informatia a fost eronata, asta deoarece varsta minima este de 7 luni, deci conform ipotezei care spune ca pot ramane gestante decat pana in varsta de 1 an ar insemna ca o femela sa poata avea decat o singura fatare. In concluzie, asa cum este precizat si in acest articol varstele in care o femela de porcusor de guineea este apta pentru a ramane gestanta este cuprinsa intre 7luni si 4 ani.

   Referitor la noii membrii ai familiei ai verificat ca sunt masculi in conformitate cu articolul: http://animaledecompanie.info/rozatoare/porcusori-de-guineea-2/sexul-porcusorilor-de-guineea.html#more-509 ?

   P.S. Asteptam poze cu porcusorii tai de guineea pe forum.

  2. femela de porcusor dupa implinirea varstei de un an moare garantat la nastere daca aceasta e prima!nu risca!!la 4 ani o femela de porcusor care nu a fatat nici odata nu mai e fertila!nu mai intra in calduri doar la rasese : texel si mohair.Nu pune viata femelei la risc.
   Ps.I-ai o partenera DE ACELASI SEX!

 2. Este adevarat ca in momentul in care femela devine gestanta trebuie separata de mascul?

 3. nu e real, inainte de fatare cu 2-3 saptamani e bine sa fie despartiti.. asta depinde daca orcusorii se bat (ca la mine) e bine sa-i desparti, daca atau impreuna cuminti nu-i despart,deoarece am avut asa o pereche si rodeau barele custilor pana si-au rupt dintisorii =]]r

 4. Buna am o femela de porcușor si nu știu dacă este gestantă este Cam inplinita mameloanele sunt vizibil umflate eu am cumparat-o de la pet shop si doamna de acolo mi-a spus ca avea pereche o fi gestantă mănâncă foarte mult.

 5. Îmi doresc sa aibă pui dar am citit ca sunt multe riscuri mie cam frica sa nu pățească ceva țin mult la ea .Imi puteți da sfaturi.

 6. Am un mascul de aproximativ 2 ani si o femela de vreo 2 zile am cumparato. E mare. Da nu sta la monta , martie.de ce? Si face un sunet ciudat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.