Este foarte important pentru fiecare din noi sa cunoastem sexul animalului de companie pe care il detinem. De ce zic asta pai, de exemplu in alegerea numelui sexul este un factor extrem de important. In cele ce urmeaza am sa incerc sa va prezint modalitatile de recunoasterea a sexului pentru hamsteri. Dupa cum stii hamsterii sunt extrem de rapizi si nu le place sa fie tinuti in mana pentru perioade mai lungi de timp, ceea ce poate face determinarea sexului un lucru dificil. Cel mai simplu mod pentru ai studia este sa pui hamsterul intr-o cutie transparenta sau un acvariu. Procedeul ceva mai complicat este sa-l tii cu o mana, (asemanator modului in care se tin pisicile), mai exact il apuci cu grija de pielea din spatele gatului, dintre urechi.

Cum determini sexul hamsterului

Diferenta dintre sexe la hamsteri
Diferenta dintre sexe la hamsteri

Pentru a determina mai usor sexul hamsterului este bine daca ai mai multi hamsteri, pentru a putea vedea exact diferentele. Oricum, cu ceva atentie sporita poti sa-ti dai seama de sexul hamsterului tau, daca acesta este doar unul. Zona genitala atat pentru masculi cat si pentru femele este asemantoare deoarece ambele sexe au doua orificii. Femelele au aceste doua orificii destul de apropiate, ceea ce poate da impresia ca este un singur orificiu. Masculii insa au aceste orificii ceva mai departate. Pe langa aceste doua orificii, masculii, au o glanda de miros ce este situata deasupra celor doua orificii, aproximativ in zona buricului. Aceasta glanda poate arata ca si o pata galbena. Pe langa toate acestea, masculii, mai pot fi deosebiti si datorita prezentei testiculelor, aceasta avand dimensiuni relativ mari. Testiculele hamsterului se gazesc in zona posterioara a corpului.

Daca totusi ai doi hamsteri, iar ei par ca sunt acelasi sex, probabil ai dreptate, dar incearca sa ii studiezi extrem de atent, poate sunt doar asemantori si nu poti face exact diferentele. Cum am precizat si mai sus, testiculele pot fi de un adevarat folos.

Daca tocmai ai aflat ca ai o femela si un mascul, atunci exista posibilitatea ca femela sa fie gestanta, totusi, daca nu este inca gestanta aceasta poate sa fie in curand, asa ca daca nu vrei sa ai de-a face cu puiuti este bine sa ii ti in custi separate. Atentie insa, daca acesta pereche de hamsteri ce o deti face parte din aceeasi generatie, este mai bine totusi sa nu-i lasi sa se imperecheze deoarece puii acesora ar putea prezenta anumite boli genetice, sau malformatii.

Astept comentariile tale sa-mi zici daca ai reusit sa determini sexul hamesterului tau si care este acesta.

6 comentarii

  1. Am un hamster de vreo 2 ani, un baietel:x noroc cu testiculele, ca altfel era mai greu 🙂

  2. Da poza de mai sus am încercat să mă uit la puişori .. Dar ma derutează ,deoarece când mă uit parcă unu e îndepărtat şi altul apropiat .. După ma dă în eroare că parcă toţi sunt băieţi.

  3. Am un hamster de 12 saptamani si el este baietel prima data am crezut ca glanda era defapt o buba dar acest sait ma ajutat fffff mult

  4. Nu reusesc sa im dau seama si mai uitat de treizeci de ori! Nu exista alta modalitate?

  5. Buna !
    am 6 pui de hamster 3 baieti si 3 fete….pot sa tin masculii intr.o cusca si femelele intr.o cusca |? e vreo problema?

  6. Nici eu nu reusesc sa imi dau seama.. Dar la doi se vad in doua parti parca glande mamare.. Punctulete si la unul nu se vad.. Ar insemna ca am două femele si un mascul?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.