Presupun ca sunteti mai multi care aveti animale de companie, mai exact care aveti un caine, nu stiti exact cum sa il cresteti corect. Zic asta deoarece Dorin m-a rugat prin „cere un articol”  sa ii dau mai multe informatii despre cresterea cateilor.

Cel mai bine inainte de a avea un catel este ca sa te pregatesti putin din timp. Cel mai important in cresterea lor este sa cunosti rasa si talia acestora, fiecare rasa avand particularitatile si necesitatile ei.

cateiCa si o generalitate cel mai bine este sa iti cresti patrupedul cu multa dragoste. Aceasta dragoste va face diferenta dintre un caine ascultator si unul neascultator. In schimb pe langa asta trebuie sa il inveti sa te si respecte, deoarece trebuie pastrat un echilibru delicat in dragostea ce i-o oferi deoarece este posibil ca el sa devina mult prea rasfatat.

Cainele trebuie sa aiba un program bine stabilit de masa. Trebuie sa i se ofere mesele la intervale regulate si trebuie sa-i oferi acestuia suficienta mancare cat sa o consume in 2-3 minute. Daca acesta nu consuma tot mancarea trebuie luata pentru a nu se altera si pentru a-l stimula ca in viitor sa consume tot. Apa nu trebuie sa-i lipseasca si trebuie improspatata zilnic.

Zilnic trebuie sa aveti un program de joaca. Este bine ca acest program sa fie bine definit. Daca puiutul se preteaza dresajului poti incepe cu mici sesiuni de dresaj in timpul jocului. Nu uita de oferirea recompensei in timpul dresajul DOAR atunci cand el executa comenzile corect.

Tu iti cresti corect cainele? Ce ai mai vrea sa cunosti despre ei?

3 comentarii

  1. Foarte interesant articolul. Acum am inteles si eu de ce nu prea merge treaba cu dresajul… se pare ca eu greseam oferindu-i recompensa tot timpul chiar daca nu facea corec exercitiul. Multumesc de informatii!

  2. Aveti idee de unde imi pot cumpara un puiut de Ciobanesc German (lup)?

  3. Interesant, ca deobicei! 🙂 Am înțeles că exită „toaletă” pentru căței, chiar dacă n-am unul, cred c-ar fi interesant să scrieți un articol în care să arătați cum înveți un cățel la „toaleta” lui. Defapt nu ști cât de interesant ar fi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.