Probabil ca nu exista nimic mai emotionant decat aducerea/venirea unui nou membru in familie. Ca si pisicile, cainii contribuie la sanatatea stapanilor deoarece au “puterea” de-a reduce riscul unei boli cardiace. Un caine ne va ajuta si el la reducerea tensiunii din viata noastra, ajutandu-ne sa trecem peste senzatiile hidoase pe care le simtim noi oamenii cateodata. O relatie dintr-un caine si un om, poate deveni stabila, doar atunci cand amandoi pun de la ei, doar atunci cand amandoi vor arata reciproc dragoste. Fii convins ca e singura prietenie, care, va fi sincera si sub nicio forma nu va fi niciodata bazata pe bani, doar pe dragoste adevarata.

caine Rottweiler
Caine Rottweiler

        Un caine este la fel de protector ca si un om, dar spre deosebire de oameni, el niciodata nu te va lasa la greu si indiferent de cate probleme vei avea, el te va sustine si-ti va pazi spatele. Rottweilerii sunt printre cei mai protectori caini dintre toate rasele existente, mintea si forma lor fizica, ajutandu-i sa-si joace foarte, dar foarte bine rolul.

        Un caine nu-ti va spune multumesc pentru ca nu poate, dar in schimb, te va linge cand primeste ceva, va sari pe tine de bucurie atunci cand vii acasa de la munca si te va privi cu ochi sinceri daca ii arati dragoste. Un caine este o fiinta, nu o jucarie, nu un articol de moda, tocmai de aceea, inainte de-a achizitiona unul, trebuie stiute aceste lucruri. Se spune ca, un caine (in momentul in care il gasesti sau il cumperi) trebuie sa fie cat de cat similar caracterului tau si de asemenea este importanta si rasa, dar si sexul acestuia. In general, catelele au un caracter mai docil, mai amabil, in timp ce cainii sunt opusul (dar nu in totalitate). Trebuie gandit de 100 de ori acest pas deoarece este ca si un copil, el va avea nevoie de timp, restrictii impuse, dragoste, va presupune niste cheltuieli in plus si altele. Multa lume se gandeste la cheltuieli inainte, dar de retinut este ca, un caine te va iubi la fel inainte de un vaccin sau dupa efectuarea acestuia. Ei au nevoie de mancare sanatoasa si de vitamine, un caine nu este un cos de gunoi. Educatia unui caine pe care l-ai cumparat/gasit, este in mainile tale (sa se comporte frumos in public, sa nu deranjeze oamenii, sa nu atace alti caini, sa nu rupa plantele din parc, etc), la fel si bunastarea lui. Un caine iti va da toata dragostea ce zace in el, rasplateste-l cum e omenesc! Nu uita ca, tu esti singurul responsabil de absolut orice accident pe care-l provoaca animalul tau de companie. El si-ar da viata pentru tine, tu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.