Telefoanele mobile sunt din ce in ce mai raspandite si utilizate, astfel la noi in tara, conform studiilor exista aproximativ 2 telefoane pe cap de locuitor. Dupa cum probabil stiti aceste telefoane emit radiatii, radiatii care sunt periculoase atat pentru oameni cat si pentru animale.

La oameni problema principala care exista este aceea ca telefoanele pot provoca cancer. Cauza principala fiind aceea ca telefoanele emit radiatii in mod constant, iar atunci cand comunicam nivelul acestora creste foarte mult.

Unele telefoane emit radiatii in cantitati mai mari iar altele in cantitati mai mici. Asa ca atunci cand iti cumperi un telefon este bine sa urmaresti valoarea DAS sau SAR care este exprimata in wati pe kilogram (W/kg), ea este trecuta pe ambalajul sau in cartea oricarui telefon mobil. Valoarea ei trebuie a fie mai mica de 1.6 W/Kg, asa ca mare atentie la aceasta valoare. Din categoria telefoanelor cu un indice DAS crescut sunt si telefoane de ultima generatie, cum ar fi telefoane BlackBerry, unde modelul BlackBerry Curve 9300 are valoarea DAS de 1,45 W/kg, ceea ce inseamna ca se apropie de limita maxima. La polul opus sunt telefoane Samsung cu un DAS extrem de mic, telefonul Samsung Galaxy S avand valoarea de 0,23 W/kg.

Un lucru extrem de important pe care personal il recomand este acela ca NU este bine sa tinem telefoanele in preajma animalului nostru de companie. Locul telefonului atunci cand esti acasa trebuie sa fie departe de tine si de animal, acesta poate fi pus in biblioteca sau un alt loc asemantor.

Animalele pot dezvolta schimbari puternice de comportament din cauza expunerii indelungate la radiatile emise de catre telefoanele mobile, dar ele nu sunt singurele problematice, tot conform studiilor animalele expuse sub linii de inalta tensiune pot avea de suferit. Pe langa schimbarea de comportament dupa reproducere exista riscul aparitiei de malformatii la pui.

In concluzie pot spune ca telefoanele mobile sunt extrem de periculoase atat pentru oameni cat si pentru animale, cel mai recomandat este sa le utilizam doar la nevoie. Daca totusi avem foarte mult de comunicat atunci putem apela cu incredere la un telefon cu valoarea DAS cat mai mica.

Daca ai nelamuriri cu privire la acest articol te rog sa lasi un comentariu si o sa incerc sa iti raspund.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.