Cu totii ne-am dorit la un moment dat sa avem un animal de casa, dar de fiecare data parintii veneau cu scuze ca :”face mizerie in casa” , „lasa prea mult par”. Cati dintre voi s-au gandit totusi la posibilitatea achizitionarii unui acvariu cu pesti?

peste exotic
Peste Exotic

        Una din variantele pe care le puteti alege sunt pestii exotici, care pe langa faptul ca nu sunt foarte greu de intretinut si cu siguranta vor starni atentia copiilor, datorita coloritului deosebit pe care il au vor oferi un aer rafinat designului livingului dumneavoastra. Totusi, inainte de a va insusi acesti pesti, este absolut necesar sa aveti cateva cunostinte in ceea ce priveste anatomia lor si biologia speciilor pe care doriti sa le achizitionati.

        Alimentatia este un alt factor pe care trebuie sa puneti accent, deoarece un peste nu poate fi hranit ca un caine sau o pisica de casa, hranind un peste exotic, ii vei oferi o buna dezvoltare, de asemenea ii vei usura reproducerea si il vei feri de bolile care pot surveni in procesul sau de dezvoltare.

        Ca orice animal de casa, daca ii putem numi asa si pestii exotici au nevoie de atentie, de afectiune, de o anumita temperatura a apei din acvariu, si inca o caracteristica importanta este aceea a acvariofilului, care nu trebuie supraalimenteze necesarul de nutrimente al unui peste exotic, iar de preferat ar fi ca acesta sa diversifice materia prima la o anumita perioada de timp.

Un comentariu

  1. Am avut o scălăriță ( femelă de Scalar ) și n-a putut depune icre, știți cumva care o fi fost cauza? Acvariu mare, apă curată, hrană sănătoasă, puțini pești în el… ( Ea cu el și 10 sanitari mici ) …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.