Observ ca in perioada de primavara, foarte multa lume este interesata despre iepuri, de unde se pot achizitiona iepuri si ce implica acest lucru. Desi multi dintre noi consideram ca iepurele este un animal de companie, la fel de multi daca nu chiar mai mult vad din iepuri o afacere! Si prin afacere nu vorbim ca si vanzare intr-un petshop ci ca si afacere in sens de abatorizare!

Desi nu ne place acest lucru trebuie sa constientizam ca totusi suntem o rasa de carnivori iar iepuri sunt o sursa de carne destul de importanta.

In cele ce urmeaza nu vreau sa vorbim despre meniu ce includ iepuri sau cum se abatorizeaza acestia deoarece aici vorbim despre animale de companie.

Pana nu demult am avut si eu un iepuras foarte dragut, care din pacate a murit de batranete! Este foarte important de stiut atunci cand dormim ca animalul nostru de companie sa fie un iepure sa stim ca daca are si un partener atunci nu o sa avem doar 2 iepuri ci o intreaga ferma, asta deoarece iepurii se reproduc intr-un mod extrem de accelerat.

Deci daca dorim sa avem animal de companie trebuie sa ne focalizam atentia doar pe unul si nu pe mai multi iepuri.

Iepurii nu sunt animale care sa ceara foarte multe conditii, asta raportat la alte animale de companie. Este foarte important ca ei sa aibe apa curata in permanenta dar si mancare. Iar ca mancarea aceasta este foarta diversa, incepand de la nutret pana la legume si cereale.

Daca ai un copil mic si vrei ca primul lui animal de companie sa fie un iepure atunci aceasta nu este o alegere inteleapta nici pentru iepure dar nici pentru copil! Din fire iepuri, pe cat sunt de fricosi pe atat sunt si de agresivi, iar ghearele iepurilor sunt destul de ascutite si implicit de periculoase.

Imporant este ca daca ai ales ca animalul tau de companie sa fie un iepure sa il iubesti si sa-i oferi toata atentia ta! Daca nu crezi ca poti face acest lucru nu achizitiona un iepure ca mai apoi sa ajunga pe mana acelor crescatori de iepuri despre care pomeneam in inceputul articolului!

Tu ai un iepure ca animal de companie? Daca da, lasa un comentariu si povesteste-ne despre el!

Un comentariu

  1. Eu am un iepurassss. Il cheama Nasuc si e un scumppp <3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.