Putina istorie pentru un caine Pomeranian

Cainele Pomeranian isi are ca descendenti cainii de trag la sanie din Laponia dar si din Islanda. Aceasta rasa fiind cea mai mica din categoria cainilor de sanie. Primii stramosi ai lui erau de o talie mare, cunoscuti ca si ciobanesti abil. Se crede ca,  Pomeranianul a ajuns in tinuturile din Pomerania, ce sunt localizate pe coasta de sud a Marii Baltice, unde se crede ca a fost obtinuta pentru prima data rasa la aceste dimensiuni mici. Tot de la tinuturile Pomeraniene i se trage si numele.

Rasa este cunoscuta relativ de putin timp, mai exact de pe la sfarsitul anilor 1880. Aceasta rasa a devenit cunoscuta datorita Reginei Victoria, ce si-a manifestat interesul fata de aceasta rasa, si, automat, interesul pentru rasa Pomeranian a crescut impresionant.

Aspectul si dimensiunile unui caine Pomeranian

caine pomeranian
Caine Pomeranian

Din categoria cainilor de apartament, deci, cea a cainilor mici face parte si acest caine Pomeranian. El este un caine de talie mica avand o inaltime de aproximativ 18-30 centimetrii si o greutate medie de 1-3 Kilograme.  Cainii din rasa Pomeranian fac parte din grupa cainilor „Spitz”, caini ce sunt folositi la tractiune. Cainele Pomeranian se aseamna foarte mult cu o vulpe mica. El are o blana deasa si pufoasa ce este compusa dintr-un puf moale si des dar si un par exterior ce are o textura aspra. Cainii din rasa Pomeranian, au urechile ascutite, triunghiulare si le tin intotdeauna drepte. Aceasta rasa se gaseste raspandita in mai multe culori, astfel este posibil sa vezi un Pomeranian monocolor iar altul in combinatii de culoare. Durata de viata a acestor caini este una normala si anume de intre 10 si 14 ani.

Comportamentul cainilor din rasa Pomeranian

Acesti caini sunt extrem de energici si plini de viata, ei au darul de a te binedispune si a te incarca cu energie. Ei sunt extrem de inteligenti dar si atenti. Astfel un asa micut caine poate fi un caine excelent de paza, acestia fiind extrem de atenti la orice zgomot.

Personalitatea cainelui din rasa Pomeranian este una autentica. El este un caine docil si ferm, si se descurca bine atat intr-un apartament unde este singur cat si daca are mai multi parteneri. Atentie insa daca ai mai mult de un caine Pomeranian, deoarece acestia tind sa devina extrem de zgomotsi atunci cand sunt in grup.

Ingrijirea cainelui Pomeranian

Cainii din aceasta rasa nu au cerinte foarte mari, fata de alti caini. Astfel, cea mai importanta cerinta a lui este necesitatea de a fi periat zilnic. Asta din cauza pufului ce ii incurca firele de par.  Pe langa periajul zilnic, acesti caini au nevoie si de intretinerea unei igiene riguroase a zonei din jurul gurii si a ochilor.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.