De multe ori caut informatii despre animale in nenumarate locuri, pentru a vi le putea prezenta aici pe site. Deobicei cautarea mea incepe de la site-uri gen wikipedia si se termina la carti sau chiar discutii cu medici veterinari.

marea enciclopedie ilustrataVa recomand ca atunci cand vreti sa faceti un lucru „ca la carte” sa va informati temeinic pentru a nu da gres. Cel mai important lucru demn de luat in seama, este acela ca citind doar o singura carte nu veti gasi toate informatiile necesare. De exemplu, „Marea Enciclopedie ilustrata” poate da un start, aici gasind informatii care incep de la cele mai simple nevertebrate si terminand cu cele mai mari mamifere. Aceasta este o carte care nu ar trebui sa lipseasca din biblioteca oricarui iubitor de animale. Ea mai are un plus, acela de a va inspira in alegerea unui animal de companie.

Foarte important, atunci cand cumparati carti despre animale sa incercati sa luati si ceva detaliat. Casa fiu mai explicit, daca cumparati Marea Enciclopedie ilustratat si voi vreti sa cunoasteti mai multe despre o rasa de caini, dar si in general despre acestia, cel mai recomandat este sa cumparati separat cate o carte de specialitate pentru a putea sa ajungeti sa cunoasteti toate informatiile necesare dar si sa vedeti situatia din mai multe puncte de vedere.

Asa ca, daca va doriti sa gasiti cat mai multe informatii despre animale, apelati cu incredere la carti despre animale, iar in cazul in care le-ati citit si nu mai aveti nevoie de ele, le puteti imprumuta si altora sa le citeasca, sau, de ce nu, mi le puteti trimite mie sa pot face diferite rezumate pentru a putea ajuta si alti cititori care poate nu isi pot permite sa cumpere o carte.

Cititul este foarte important, acesta ajutand la dezvoltarea voastra psihica dar si a vocabularului. Asa ca, cum am mai spus si in alte articole, daca esti informat, atunci atat tu cat si animalul tau de companie ve-ti avea de castigat si in plus ve-ti scapa si de alte „dureri de cap”. Iar in cazul unor necazuri/boli nu veti mai actiona impulsiv ci corespunzator si informat!

Vedeti ca exista si carti foarte vechi facute cu multa sarguinta, care poate nu mai sunt 100% de actualitate dar care au informatii de nemasurat. Puteti gasi astfel de carti aici.

Astept sa lasati un comentariu si sa-mi spuneti ultima voastra carte citita!

Sfatul meu de astazi este unul simplu: CITESTE!

Un comentariu

  1. Bună ziua! Că tot veni vorba de cărți, există vreuna cu rase de căini?…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.