Se spune ca Gerbilul face parte din trupa celor ”7 magnifici”, deoarece, alaturi de Hamster, de Soricel, de Cobai, de Veverita, de Iepurasii Pitici si de Nevastuica, Gerbilul face parte din tovarasii de joaca cei mai iubiti ai copiilor. Pe langa toate acestea, caracterul sau sociabil si usurinta cu care acestia se lasa manipulati si mangaiati, fac din Gerbil un animal de companie foarte cautat si apreciat.

gerbil
Gerbil

        Gerbilul este un excelent animal de companie. Fie ca esti tanar sau batran, este un animal de companie care se adapteaza extrem de usor o data ce afli care-i sunt nevoile de baza. Gerbilul face parte din familia rozatoarelor. Este un animal mic si curios. Acestia nu musca si sunt foarte amuzanti.

        De unde vine Gerbilul? Gerbilul vine din regiunile desertice aflate in partea de nord a Chinei si din Mongolia. La prima vedere, Gerbilul ar putea fi confundat foarte usor cu Hamsterul sau cu Soricelul. Observandu-l insa mai atent, vei putea observa diferentele. Iata cateva: Gerbilul este mai mare decat un Soricel, iar talia sa ne aminteste mai degraba de un Hamster mai tanar. Coada Gerbilului este lunga si nu este cheala, asa cum este cea a Sobolanilor. Aceasta este in intregime acoperita de o blana moale.

        Interesul pentru un Gerbil ca animal de companie este din ce in ce mai mare, deoarece acesta este un animal docil, curat si sociabil. De asemenea nu necesita o ingrijirea foarte speciala. Modul sau de viata este foarte interesant de studiat si ii poate pasiona pe adolescentii si adultii amatori de stiinta.

Varietati.

        Pe langa Gerbilul mongol, mai exista cateva varietati de Gerbil, nu atat de cunoscute, dar la fel de gratioase. Este vorba despre Gerbilul egiptean sau Gerbilul de Pallid.

Mascul sau femela?

        Cel mai bine ar fi sa optezi pentru doi masculi sau pentru doua femele care sa se inteleaga bine si care sa nu creeze probleme de suprapopulare. Atentie insa daca achizitionezi o femela care a stat in cusca cu mai multi masculi. Te poti astepta la surprize!

Singur sau in cuplu?

        Gerbilul poate fi crescut ca animal de companie in cuplu (care sunt uniti pentru intreaga viata) sau in grup.

Varsta ideala.

       Durata de viata medie a unui Gerbil poate varia intre 3 si 5 ani. Cel mai bine ar fi sa ii cumperi atunci cand au peste 6 saptamani, ideala ar fi varsta de 2 luni. La aceasta varsta nu vor mai avea nevoie de mama lor. S-ar putea ca la inceput sa fie putin timizi si sa nu se lase manipulati cu usurinta.

Comportament.

        Gerbilul este foarte sociabil si foarte usor de imblanzit. Acesta iubeste compania si nu trebuie lasat singur in cusca. Singuratatea il va face agresiv si fricos. Gerbilului ii place de asemenea sa muste si sa roada tot ceea ce ii cade sub mana. Gerbilul este un animal care iubeste jucariile.

Alimentatie.

       Gerbilul are nevoie de o alimentatie echilibrata, fara excese si fara anumite carente. Meniul ideal trebuie sa contina seminte, fructe, legume – mere, morcovi, castraveti, salata, sau ierburi proaspete, fan si proteine. Atentie insa! Prea multe nuci sau prea multe seminte il vor face obez! Au nevoie de asemenea de apa proaspata din abundenta.

Sanatate.

        Trebuie sa ai mare grija unde instalezi Gerbilul la tine acasa. Trebuie sa eviti curentii de aer, umiditatea si variatiile mari de temperatura. Aceste lucruri sunt extrem de nefaste pentru sanatatea lor.

Un comentariu

  1. Interesant articol si o sa retin ce scrie in el pentru cand o sa-mi cumpar un gerbil! 😀 Am vazut de vanzare si erau absolut adorabili!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.