Hamsterul poseda o multime de caracteristici care fac din el un excelent animal de companie: este un animal mic, foarte dragut, blanos, matasos, are un pret acceptabil, nu are nevoie de mult spatiu, nu emana mirosuri neplacute (daca cusca este pastrata curata) si este destul de silentios. Hamsterul este un animal care se adapteaza perfect la viata de apartament. Hamsterii prefera mai degraba sa fie admirati, priviti decat sa fie atinsi. Durata de viata a hamsterului este in jur de trei ani. Trebuie sa supraveghezi indeaproape sanatatea acestui animalut mic: daca nu il tii in curatenie sau daca nu il hranesti in mod corespunzator se poate imbolnavi.

Hamster
Hamster

        Hamsterii sunt vegetarieni, acestia mananca in general fructe, frunze verzi sau cereale. Poti apela la mancarea speciala pentru hamsteri dar ai grija sa nu il hranesti in exces! De asemenea, hamsterului ii place sa aleaga intre mai multe tipuri de alimente. Este deci recomandat sa ii asiguri un meniu bogat si cat mai variat.

        Hamsterul este un animal care are nevoie de o toaletare frecventa. Hamsterii cu parul mai lung trebuie periati sau pieptanati in fiecare zi, ca sa aiba o blana stralucitoare. Exista si pudra speciala pentru toaletarea hamsterilor care ii apara si de purici.

        Hamsterii sunt niste animale nocturne: dorm in general toata ziua, cu cateva perioade scurte de activitate, fiind activi noaptea. Deci poti profita de compania acestora seara!

        Este bine sa pui in cusca hamsterului lucruri cu care sa se joace. Niste roti pe care sa alerge, rampe pe care sa se urce, mingi cu care sa se joace… Sa nu il lasi prin casa pentru ca ai toate sansele sa nu il mai gasesti!

          Avantajele hamsterului ca animal de companie: accesibil ca pret, usor de gasit, usor de intretinut, simpatic, un animal interesant de observat, nu ocupa mult spatiu.

        Dezavantajele hamsterului ca animal de companie: cutia spatioasa pentru hamster poate fi destul de scumpa, unii hamsteri nu se lasa imblanziti, au o durata mica de viata de aceea ar fi bine sa alegi un hamster tanar, nu ii place sa fie mangaiat, nu este potrivit pentru copiii foarte mici.

Trebuie sa stii ca poti alege intre mai multe specii de hamsteri si anume:

Hamsterul chinezesc – are blana gri-cafenie, cu o dunga neagra pe spate. Este un animalut nocturn, timid. Datorita faptului ca este un animal rapid nu este recomandat incepatorilor!

Hamsterul auriu (sirian) – este un animal solitar, deci trebuie pus singur in cusca.

Hamsterul pitic rusesc Campbell – are urechile mici, acoperite cu blanita, picioare scurte si labute acoperite si ele cu blana. Aceasta specie de hamsteri poate fi tinuta in cusca alaturi de alte exemplare, poate fi activ pe timpul zilei.

Hamsterul pitic Roborovski – o caracteristica specifica este lipsa dungii de pe spate. Nici aceasta specie de hamsteri nu este recomandata incepatorilor deoarece este foarte mic.

Hamsterul pitic rusesc alb de iarna – coada acestuia este aproape insesizabila, picioarele sunt scurte, acoperite cu blanita. Aceasta specie are trei dungi: una pe spate si cate una pe lateralele corpului. Si hamsterul pitic rusesc alb de iarna poate fi tinut in cusca alaturi de alte exemplare de hamsteri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.