Category Archives: Sfaturi

Kea

Lucruri interesante despre papagali

Papagalii sunt frumoși, inteligenți, și chiar ascund multe aspecte interesante. •Există în jur de 372 de specii diferite de papagali. •Majoritatea papagalilor trăiesc în zone tropicale. •Papagalii au ciocuri curbate, picioare puternice și gheare. •Papagalii sunt adesea colorați. •Papagalii sunt considerați printre cele mai inteligente păsări. •Unele specii pot imita vocea umnă. •Cele mai multe specii de papagal au ca hrană principală semințele, alții se hrănesc cu flori, fructe, nectar sau insecte mici. •Papagalii ( ex: perușul ) sunt animale de companie. •Unele

Sfaturi cu privire la problemele respiratorii la papagali

        Papagalii care au probleme respiratorii, respira deseori cu gura deschisa, par "infoiati" sau au probleme in a sta pe stinghii. Unii papagali chiar pot sa dea din coada, adica sa o miste in sus si in jos la fiecare respiratie, daca respiratia necesita un efort al intregului corp. La unii papagali poate fi auzit un zgomot ca un suierat, la fiecare respiratie. Papagalii au un sistem respirator extrem de eficient si in general nu au probleme respiratorii decat atunci cand boala este foarte avansata. Orice papagal ce pare sa aiba astfel de probleme trebuie dus la veterinar.
mod dresare papagal

Sfaturi generale cu privire la dresajul papagalilor

In primul rand lectiile trebuiesc sa fie scurte, ca sa reprezinte o experienta pozitiva si pentru tine, si pentru papagal. Lauda si recompenseaza papagalul rapid si consistent. Trucurile complicate trebuie desfacute in pasi mici. Profita de comportamentul natural al papagalului. Lauda-l si recompenseaza-l pana cand va face acele lucruri la comanda ta. Cum sa-ti dresezi papagalul   Papagalii sunt animale foarte inteligente care pot fi motivate usor prin laude si recompense, asa ca, daca sedintele de dresura sunt scurte (5-10 minute o data sau de doua ori pe zi), si pozitive,

Sfaturi privitoare la stranutul papagalilor

Cei mai multi papagali normali stranuta ocazional, ca sa curete praful sau murdaria din nari. Se poate chiar observa putin lichid iesind din nari, imediat dupa stranut. Totusi, daca aceasta scurgere de lichid continua dupa stranut, daca stranutul este persistent sau apar alte semne, de genul ochilor umflati, a apatiei sau a lipsei de apetit, atunci este necesara atentie medicala. Pentru a reduce riscul stranutul excesiv, tineti papagalul intr-o zona fara praf si fum.
Smulsul penelor la papagali

Sfaturi cu privire la smulsul penelor pentru papagali

          Smulsul penelor la papagali este unul dintre simptomele cele mai greu de stapanit. Aceasta stare de frustranta a fost asociata cu multe cauze. De multe ori, un episod de smulgere a penelor este inrautatit chiar de proprietar. Papagalii seamana mult cu copiii si uneori prefera o atentie negativa, decat lipsa totala a atentiei. Incercarea proprietarului de a distrage atentia papagalului de la smulsul penelor poate ajunge defapt sa distreze papagalul. In consecinta prima responsabilitate a proprietarului este sa NU dea atentie acestui obicei, in fata papagalului.